Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Ναύπλιο: Ρομαντικές αποδράσεις για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο


Μία από τις ομορφότερες ελληνικές πόλεις, ιδανική για μία μικρή απόδραση του «Σαββατοκύριακου» -λόγω της κοντινής απόστασης που βρίσκεται από την Αθήνα- ή ακόμη και για να ξοδέψετε περισσότερο χρόνο παρέα με προϊόντα που θα αναλάβουν την ψυχαγωγία σας.
Ιδανικός προορισμός για ερωτευμένους ή αθεράπευτα ρομαντικές ψυχές, το Ναύπλιο προσφέρεται για χαλαρές βόλτες στην Παλιά Πόλη στα λιθόστρωτα σοκάκια με τις βουκαμβίλιες και τα πέτρινα σπίτια. Μπορείτε ακόμη να κάνετε τις αγορές σας στην κεντρική Πλατεία Συντάγματος ή να πιείτε τον καφέ σας με θέα το πασίγνωστο Μπούρτζι, ένα μικρό φρούριο χτισμένο στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων μέσα στο λιμάνι. Ανεβείτε, επίσης, στο Παλαμήδι (σε ύψος 216 μέτρων), το διάσημο ενετικό φρούριο με τα περίφημα 999 σκαλοπάτια (αν ο αριθμός τους φαίνεται ότι… ξεπερνά τις αντοχές σας, μπορείτε να κάνετε, εναλλακτικά, τη διαδρομή και με αυτοκίνητο!).
Η πόλη προσφέρεται, όμως, και για ποδηλατάδες, σε χαλαρούς ρυθμούς και μακριά από την ένταση της πρωτεύουσας…
Και αν έχετε περισσότερο χρόνο να ξοδέψετε, μπορείτε να επισκεφθείτε περισσότερους κοντινούς προορισμούς, όπως η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, το Πόρτο Χέλι ή η Ερμιόνη