Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Πάσχα στο ιστορικό Ναύπλιο


Το Πάσχα στο Ναύπλιο αποτελεί μια εμπειρία μοναδική που δύσκολα ξεχνάει κανείς. Στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας η ιστορία του τόπου που δημιουργεί το δέος και έναν έντονο πατριωτισμό. 


Η θάλασσα, η όμορφη γραφική πλατεία Συντάγματος , το φημισμένο Παλαμήδι το επιβλητικό ρολόι , η καστρονησίδα Μπούρτζι κάνουν το Ναύπλιο έναν μαγικό προορισμό. Ένα σύντομο ταξίδι σε όλα αυτά προσφέρει η περιφορά του Επιταφίου , το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. 


Χιλιάδες επισκέπτες μαζεύονται στις εκκλησίες της παλιάς πόλης του Ναυπλίου και συμμετέχουν στην περιφορά ακολουθώντας μια μοναδική πορεία, μέσα από τα σοκάκια της πόλης, ανεβαίνοντας στην Ακροναυπλία. 


Καθ’ όλη τη διαδρομή, η μπάντα του Ναυπλίου παίζει πένθιμα εμβατήρια, τα οποία ψέλνονται μελωδικά, αλλά με έναν τρόπο διαφορετικό από το συνηθισμένο. 


Οι τρεις Επιτάφιοι συναντώνται στην Πλατεία Συντάγματος .Καθώς οι μέρες του Πάσχα πλησιάζουν, το Ναύπλιο ως προορισμός προτείνεται ιδιαίτερα για τη διαμονή εκείνων που θέλουν μια κοντινή και εύκολα προσβάσιμη απόδραση.